Hjem Om oss Hundene Galleri Oppdrett Valper Nyheter Linker Gjestebok
 
Om oss
Våren 2009 fikk endelig  Spordommerutdannelsen min fart på seg. Jeg fikk gått ferdig elevarbeidene mine på våren.Og var så heldig å få gått aspirantarbeidet mitt under NM i blodspor i Odalen i august. Stor takk til Tone Husås som lott meg få komme til deres utrolig fine mesterskap. I tillegg må jeg takke dommerne her i Tromsø Einar Mellomgård, Roar Pedersen, Tore Johnsen og Åge Enoksen, som jeg har lært mye av og gått utallige prøver for. Så nå er det bare å vente på våren, og komme seg ut i skogen å dømme.
 
Wenche-Lise på skiferien 2009

Jeg er født i 1964 og er gift med Truls som er født i 1959. Vi har hatt dachs siden 1996, men har tidligere hatt hunder siden vi var små. Truls har vokst opp med en blandingshund som hadde litt Gordonsetter i seg. Jeg hadde mellompuddel hjemme fra jeg var 4 til jeg var 12. Siden fikk jeg min egen Gordonsetter da jeg var 16 og han levde til langt inn i ekteskapet, Kasan som han het ble 14 år gammel. Kasan var en sprek liten hanne som vi hentet fra Kråklifjellets kennel i Trondhjem. Startet på flere jaktprøver med han, og prøvde oss også litt i utstillingsringen.

                                  

Da Kasan døde var sønnen vår Robert blitt 5 og hadde lyst på ny hund. Vi tenkte oss nøye om og landet på dachsen som rase. Så i 1996 kom vår første dachs i hus. Og med henne startet et veldig godt vennskap med Elisabeth Rhodin.

Ørnbergets Roseanna kaldt Nicoline som vår første dachs het ble starten på vårt oppdrett. Hun hadde 4 kull med alt fra 1 valp til 6 på det meste. Nicoline er fortsatt i livet men bor hos en gammel dame. Og der har hun det helt topp, de eldes tilsammen og holder hverandre med selskap. I 1998 kjøpte vi Ørnbergets Yappi som er black /tan. Han ble pappaen til vårt første kull som kom i 1999, hele 6 valper ble det.

Vi beholdt en hanne selv som var lik sin pappa, han ble dessverre bare 2 år. Så da 2 kullet kom og det bare var en valp ble det naturlig å beholde den. Robert fikk sette navn på han, og siden han var eneste ble navnet Solo. Og vi hadde på nytt 3 hunder i huset. Jeg hadde da klart og overtale Truls til at vi måtte ha en tispe til. Det ble ikke bare en hund som ble kjøpt inn, men to så da kom Jolly og Kaspar i hus.

Både Jolly og Kaspar har gjort det stort i utstillingsringen, og de har begge veldig bra avkomm etter seg. Så kom Ørnbergets Shakira som også er black/ tan. Speedy som er vår første strihår hentet jeg i Finland høsten 2006.
                                                         
Solo flyttet til Bergen til Helena Kjølmoen, og der har han det helt topp. Jeg valgte å ikke bruke han i avel for det er oppdaget PRA bak på hans fars linjer. Solo har gode resultat på utstilling og er en dyktig ettersøkshund. Han er både Norsk og Svensk Viltsporchampion.

Speedy fikk sitt første valpekull i februar 2009, det ble 1 tispe og 1 hanne, Jelka og Jens . Vi har beholdt Jens og Jelka bor hos Keth Lind som er ei god venninne.

Nå som Jolly har hatt sine kull har vi kjøpt inn ny tispe fra Finnland. Katelinan Jackie som hun hetter er nå blitt 4 mnd og ser veldig bra ut. Får håpe hun slektes på sin mor og får store fine kull.     

                                        

For 2 år siden kjøpte vi oss feriehus i Østerike. Her stortrives både 4 bente og 2 bente, og vi prøver å komme oss ned så ofte som mulig. Stedet heter Sonnenberg og ligger 1 mil fra Zell am Zee, som er nærmeste by. Kjempefint å gå i fjellet om sommeren og topp skikjøring hele vintern.

Wenche-Lise Hofmeister
Prestenggt. 12
9008 Tromsø, Norway

tlf

(0047) 77 68 52 22
mob (0047) 91 13 83 72

n

   
   

Trykk på pokalen for å se på utmerkelser på våre hunder

 

Truls (far i huset)

 

Turbilder av Kaspar i mai 08
Han er den sprekeste av våre hunder
 så han er rett som det med på toppturer.

 

   
   
   
   

Til toppen av siden

 
Wenche-Lise Hofmeister, Prestenggt. 12, 9008 Tromsø, Norway,  (0047)911 38372   (0047) 77 68 52 22  

dachsmeister@live.no